Het klimaat in Toscane

Hoewel je geen goed weer kunt boeken bij je vakantie, is het wel een belangrijk onderdeel van een geslaagde zomervakantie. Daarom vind je hieronder meer informatie over het klimaat in Toscane en de beste reistijd voor jouw vakantie naar camping Park Albatros Village, of dit jaar misschien een andere 4 sterren camping in Toscane?

Mediterraan klimaat

Toscane heeft een Mediterraan klimaat en dat betekent dat je milde, maar natte winters hebt. Gevolgd door en lente waarin de temperaturen al snel aangenaam oplopen tot 20 graden en het landschap diepgroen kleurt. In de zomer loopt het kwik hard op naar 25-30 graden of meer in de middag, en dat vrijwel zonder regen in deze periode. Na de zomer volgt een aangename herfst waarin je nog lang kunt genieten van een aangename temperatuur, met wel steeds meer kans op neerslag.

De beste reistijd voor Toscane

Er zijn twee vakantieperiodes die samen de beste reistijd voor Toscane vormen. Dat zijn de meivakantie en natuurlijk de zomervakantie, in beide periodes kun je overwegend droog en zonnig weer verwachten. Waarbij de meivakantie meer geschikt is voor een actievere vakantie met temperaturen rond de 25 graden en soms iets meer risico op een regenbui.

In de zomerperiode van juni tot september loopt de temperatuur al snel op tot 30 graden of meer, ideaal weer dus voor een spetterende vakantie in het zwembad op Park Albatros, of voor een bezoek aan het strand op 800m lopen vanaf de camping. Ook dan loop je wel nog het risico op een zomerse bui.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *