Ontdek het Camping Park Albatros zwembad/waterpark

Het is bijna te gek, je bevind je op een camping in Toscane aan zee, en hebt ook nog eens 6 gigantische zwembaden op de camping tot je beschikking. Het waterpark op Camping Park Albatros biedt je alles voor een spetterende vakantie, voor de hele familie.

Wat dacht je van het verbranden van die extra pizza in het olympische zwembad, of tijdens de aqua fitness? Of vermaak jezelf met de kids in één van de lagunebaden voor een onvergetelijke vakantie met de beste herinneringen.

Enthousiast geworden? Bekijk de beste vakantie DEALS bij:

Overzicht van het waterpark op Camping Park Albatros
Overzicht van het waterpark op Camping Park Albatros

De verschillende zwembaden van het Camping Park Albatros waterpark

Het waterpark op de camping bestaat uit 6 zwembaden, waarvan er 4 verschillende soorten zwembaden zijn. Van het comfortabele lagune zwembad, tot het meer uitdagende en sportieve olympische zwembad. Hieronder lees je meer over de verschillende zwembaden.

Het lagune zwembad

Één van de lagune zwembaden met duinen op Park Albatros
Één van de lagune zwembaden met duinen op Park Albatros

Het lagunebad in het kort:

 • Zachte ondergrond dus veilig om in te spelen
 • Maximale diepte van 30cm
 • Meer dan voldoende ligbedden rondom het zwembad

Het lagunebad op camping Park Albatros is misschien wel het meest bekende zwembad van allemaal. De lagune zwembaden staan op de meeste foto’s die je van de camping ziet en het is ook het zwembad waar je de waterglijbanen kunt vinden.

De lagunebaden op Park Albatros hebben een maximale diepte van 30 centimeter, een zacht aflopende rand, verschillende duinen in het midden en een bodem van rubber. Hierdoor is het veilig spelen voor alle kinderen en kun jij ook zonder zorgen van het zwembad genieten.

Veel animatie activiteiten voor de jongere kinderen vinden ook plaats in het lagunebad op de camping.

Wat is een lagune zwembad? Een lagune zwembad is aangelegd om zo natuurlijk mogelijk te lijken, hierdoor heeft het aflopende randen zoals een echt strand, in plaats van de harde rechte randen van een normaal zwembad. Verder is de bodem van een lagune zwembad gemaakt van zacht, dempend, rubber waardoor het veilig spelen is voor kinderen. 

De fun pool (het peuterbad)

Plezier voor de allerkleinsten in het peuterbad, met Albi de mascotte
Plezier voor de allerkleinsten in het peuterbad, met Albi de mascotte

Voor de allerkleinste kinderen is er ruimte voor waterpret in de fun pool, het peuterbad van Park Albatros. In het midden van de fun pool vind je Albi, de mascotte van de camping. Verder is het bad voorzien van verschillende spelletjes, jets en natuurlijk de bucket waterval.

De bodem van de fun pool is non-slip en het water is maximaal 15cm diep. Het is dus extra veilig voor de kleintjes onder ons en ideaal voor spetterende herinneringen voor de hele familie.

25 meterbad (overdekt en verwarmd)

Zwem ook op minder mooie dagen in het (verwarmde) overdekte zwembad op Camping Park Albatros
Zwem ook op minder mooie dagen in het (verwarmde) overdekte zwembad op Camping Park Albatros

Wil je wat meer diepte dan kun je terecht in het 25 meterbad. Niet alleen kun je hier op rustige momenten banenzwemmen, en de diepte van 120cm is meer dan geschikt om met wat oudere kinderen in te zwemmen. Tijdens de minder mooie dagen kan de overkapping gesloten worden waardoor het een overdekt zwembad wordt en in het voor- en naseizoen is het zwembad verwarmd.

Onder de overkapping vind je ook een extra peuterbad, zodat je op minder zonnige dagen ook met de kleintjes kunt spelen in het water.

Olympisch zwembad

Het Olympisch zwembad op Camping Park Albatros
Het Olympisch zwembad op Camping Park Albatros

Als liefhebber van banenzwemmen was het olympische zwembad op Camping Park Albatros voor mij de grootste verrassing. Voor een olympisch zwembad moet je vaak goed zoeken, of een stad bezoeken waar ooit de Olympische spelen gehouden zijn, dus om dit te vinden op een camping is fantastisch.

Het 50 meter bad is 120cm diep, daarmee misschien niet zo diep als een officieel olympisch zwembad, maar diep genoeg om comfortabel in te zwemmen. Met deze (beperkte) diepte is dit ook het zwembad waar de meeste aquafun en aquafitness activiteiten gehouden worden.

Lees meer over sporten op Camping Park Albatros

Hoe lang is een olympisch zwembad? Een olympisch zwembad heeft een lengte van 50 meter, daarmee is het 2x zo lang als een gewoon zwembad. De diepte van een olympisch zwembad kan verschillen, op de camping heeft dit zwembad een diepte van 120cm.

Zwemmen in zee bij camping Park Albatros

Park Albatros is een camping aan zee, op 800 meter van de camping vind je een zandstrand aan de Toscaanse kust van de Middelandse zee. Het strand loopt vrij langzaam af dus het is veilig om hier een mooie zomerse dag met kinderen door te brengen.

Lees hier meer over de stranden bij San Vincenzo

Meer dan alleen zwemmen

De zwembaden op Park Albatros zijn er voor meer dan alleen zwemmen, het is ook de plek waar de aquafitness sportieve activiteiten georganiseerd worden en je kunt, terwijl je kinderen plezier maken, ook terecht in de pool bar voor een cocktail, verse fruitsalade of andere drankjes.

Bezoek je Camping Park Albatros met je hond, dan kun je gebruik maken van het hondengebied vlakbij het zwembad, ook hier vind je parasols en ligbedden.

Veelgestelde vragen over het zwembad van Camping Park Albatros

Ja, op camping Park Albatros vind je een verwarmd zwembad. In het voor- en naseizoen is het 25 meter bad verwarmd en op dagen met minder mooi weer ook overdekt.

Alle zwembaden op de camping zijn buiten zwembaden, alleen het 25 meterbad heeft een overkapping die op dagen met slechter weer gesloten kan worden zodat je ook dan nog kunt genieten van plezier voor de hele familie in het zwembad.

* Volgens de nu bekende huisregels mag je in het Park Albatros zwembad naar binnen in zwemshorts en is het niet verplicht om een badmuts te dragen. De huisregels worden op de camping bepaald, het kan dus zijn dat deze tijdens jouw verblijf afwijken.

2 gedachten over “Zwembaden”

 1. Good morning,

  I was wondering if the pools will be open at the neginning of May.

  Looking forward to receive your answer.

  Kind regards,

  Ronell Meinen

  1. Hi Ronell, based on the information that we have the pools open on April 25, so they will be open in the beginning of May.
   We hope you have a great time at Park Albatros!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *